Категорије
СНП

Joković: Prvo zakon pa dijalog oko izbora

Nakon susreta sa Varheljijem, predsjednik SNP ocijenio:

Podgorica, (MINA) – Pomoć međunarodne zajednice neophodna je da bi se pokušalo naći rješenje za trenutnu situaciju u Crnoj Gori, saopštili su predstavnici opozicije nakon sastanka sa komesarom za proširenje Evropske unije, Oliverom Varheljijem.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je Verheljiju da u ovim uslovima u Crnoj Gori teško može da dođe do parlamentarnih izbora i da je ključni problem Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

„Ohrabrilo me to što je Verhelji rekao da je odluka koja je crkva autokefalna na Konstantinopolju i Vaseljenskoj patrijaršiji, a ne na državi“, naveo je Joković.

Joković smatra da je za ulazak Crne Gore u redovno stanje ključna stvar da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti povuče, poništi ili da se donese drugi zakon.

„Prvo treba riješiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pa onda početi dijalog opozicije i vladajuće većine da se dođe do fer zakona, kako niko sljedeće parlamentarne izbore ne bi mogao da ne prizna, nego naprotiv da se onima koji naprave najbolji rezultat čestita i da Crna Gora krene putem stabilizacije i slobode“, kazao je Joković.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.