Категорије
Друштво

Општина Беране донирала вриједан медицински апарат Општој болници

Општина Беране је донирала Општој болници из нашег града значајну донацију у виду медицинског апарата за обављање хируршких и гинеколошких интервенција – радиофреквентни генератор, чија је вриједност око седам хиљада евра.

Уручујући донацију у име Општине и предсједника Драгослава Шћекића, помоћници директора беранске болнице Валентини Дашић и њеним сарадницима, у просторијама ове установе, потпредсједник Раде Кљајић је казао да ће бенефите од ове донације највише имати запослени на хирушком одјељењу, као и грађани који ће користити здравствене услуге Опше болнице.

“Ми смо као одговорна локална управа ријешили да овог пута донирамо вриједан медицински апарат. Ово је само наставак помоћи беранској болници. Као што је познато, током прошле године смо у два наврата изводили инфраструктурне радове у дијелу паркинга код Опште болнице и Дома здравља. Рачунамо да ћемо у наредном периоду, кроз добру коминкацију менаџмента болнице и локалне управе, направити још низ значајних потеза од којих ће грађани имати највише користи. На тај начин ћемо заједнички ћемо допринијети да болница у Беранама пружа квалитетније здравствене услуге како становницима наше општине, тако и из сусједних општина који користе услуге Опште болнице и Дома здравља”, казао је потпредсједник Кљајић уједно поидсјетивши признате стручњаке који су радили у овој здравственој установи, почевши од доктора Нике Лабовића по којем и носи назив, затим Јездимира Раичевића, Бранка Зоговића, Божине Радевића, као и многих других љекара који су радили у овој установи а остали су упамћени као врхунски стручњаци на простору бивше СФРЈ.

Општина Беране донирала вриједан медицински апарат Општој болници

По ријечима потпредсједника добром сарадњом Општине Беране, државе, Опште болнице и Дома здравља убудуће можемо направити још више добрих и квалитетних потеза.

“Локална управа је спремна да донацијама допринесе повећању квалитета услуга које пружате грађанима. За све потребе које цијените да Општина Беране својим капацитетима може да вам обезбиједи, можете нам се обратити – имаћете увијек отворена врата”, нагласио је потпредсједник Кљајић.

Општина Беране донирала вриједан медицински апарат Општој болници

Помоћница директора Опште болнице, Валентина Дашић је, захваљујући Општини Беране за овакав вид помоћи у име менаџмента и директора доктора Будимира Дабетића, казала да се овом значајном донацијом повећава кавлитет у пружању хирушких услуга у беранској болници.

Пријему су присуствовали доктори – хирурзи Никола Вучетић, Игор Бабић, Хамдија Колашинац, Борислав Лутовац, гинеколог Маријана Пешић, главна сестра Бранка Делевић са сарадницима, а у име Општине савјетници у Служби предсједника Дарко Стојановић и Никола Урошевић, као и Слађана Пипер из Радио Берана.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.