Категорије
СНП

Gebelsovski metodi uredjivanja medijskog prostora uvod u otvorenu diktaturu

Odluka Agencije za elektronske medije Crne Gore da na tri mjeseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se prikazuju na televizijama „Hepi“ i „Pink M“ iz Srbije, još jedna je potvrda naše teze da je Crna Gora svakog dana sve bliža otvorenoj diktaturi.

Vlast, suočena sa nezadovoljstvom građana koji na veličanstvenim litijama širom zemlje već sedmicama protestuju zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dosjetila se da zabrani emitovanje televizijskih sadržaja koji, po njenom mišljenju, propagiraju mržnju i netrpeljivost prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti. Zapravo, radi se o tome da naši vlastodršci, u šta smo se mnogo puta uvjerili, nemaju dovoljno demokratskog kapaciteta da istrpe kritike na račun svog rada i odluka.

Zanimljivo je što je sada vlast svoju oštricu okrenula upravo protiv onih srbijanskih medija, koji su joj ne tako davno bili saveznici u kompromitovanju i obračunavanju sa opozicionim partijama, nevladinim organizacijama i svim drugim akterima društva koji joj u datom momentu nisu bili po volji.

Takođe, potrebno je ukazati na to da Agencija za elektronske medije, koja je tako efikasna u zabranjivanju medija iz susjedne države, ne nalazi za shodno da sankcioniše ili makar opomene Javni servis zbog skandaloznog izvještavanja sa mirnih okupljanja, kojima se divi čitav pravoslavni svijet.

Osim toga, godinama unazad na RTCG-u gledamo i slušamo neprimjerene, propagandističke emisije u kojima se targetiraju srpski narod, Srbija i jedina kanonski priznata crkva u Crnoj Gori i falsifikuju istorijske činjenice. Na sve to iz AEM nikada nije došla ni najmanja reakcija.

SNP CG upozorava da se gebelsovske metode uređivanja medijskog prostora ne smiju sprovoditi u demokratski uređenom društvu i državi kandidatu za članstvo u EU. Naprotiv, pluralnost medija i slobodu izražavanja mišljenja državni organi moraju garantovati i štititi.

Jasno je da DPS garnitura neće promijeniti svoj odnos prema medijima, ali to neće zaustaviti slobodne građane u naporima da sačuvaju svoje svetinje i zaštite jedno od osnovnih ljudskih prava, na koje vlast besprizorno atakuje.

Foto – ilustracija: BN TV

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.