Категорије
СНП

Bez smjene vlasti nema pravog obračuna s korupcijom

Marija Radinović na konferenciji o korupciji

Danas je u hotelu „Podgorica“ održana konferencija pod nazivom „Kako liječiti korupciju?“ u okviru projekta „(Anti)koruptivno djelovanje“, koji realizuju Politikon mreža, Mreža za otvoreni dijalog i Institut za poslovnu i finansijsku pismenost.

U ime SNP CG ovom događaju prisustvovala je mr Marija Radinović, portparolka Odbora SNP Glavnog grada.

Radinović je, govoreći o ovoj pošasti koja unazađuje naše društvo, istakla da se istrage o koruptivnim radnjama uglavnom pokreću na inicijativu medija i NVO sektora.

Korupcija na lokalnom nivou povezana je sa onom na državnom, a u opštinama je potrebno ojačati mehanizme koji bi građanima omogućili da budu bolje informisani o radu lokalnih samouprava, posebno o proceduri predlaganja i usvajanja lokalnih budžeta.

Ona je potencirala činjenicu da Agencija za sprječavanje korupcije već godinama trpi kritike Evropske komisije zbog neispunjavanja kriterijuma u ovoj oblasti, te da je nemoćna da pokrene postupke protiv funkcionera koji su očigledno korumpirani.

Radinović je zaključila da bez jasne odlučnosti i političke volje državnog vrha da se krene u obračun sa korupcijom ne može doći do napretka na ovom polju.

SNP CG ostaje trajno posvećena borbi protiv korupcije, kao najvećeg problema crnogorskog društva, uz uvjerenje da će samo smjena vlasti dovesti do ostvarenja značajnih rezultata i ispunjavanja standarda EU.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.