Категорије
СНП

Blizi se kraj nacionalistickoj politici aktuelne Crnogorske vlasti

Maja Pešić, predsjednica Asocijacije žena SNP CG

Socijalistička narodna partija Crne Gore sve vrijeme tvrdi da aktuelna politika DPS-a niti je evropska, niti je građanska.

Izjave koje se ovih dana čuju od njihovih čelnika potvrđuju da smo u pravu, i da boga mole da naši građani odustanu od pravde i osnovnih ljudskih prava i vrijednosti, kako bi korupcija i kriminal ostali na nivou, na kom se oni najbolje snalaze. Otvorena nervoza počela je da se ispoljava onog trena kada su DPS moćnici uvidjeli da hiljade njihovih članova učestvuju u mirnim i dostojanstvenim litijama, braneći na taj način svijetlu tradiciju Crne Gore, pokazujući samim tim i odnos prema aktuelnoj politici odlazećeg režima.

U pokušaju da zaustavi brod koji tone, Milo Đukanović pravoslavni, srpsko-crnogorski živalj naziva ludacima, istovremeno uključujući i svoje poslanike u hajku protiv svog naroda. Dok jedan od njih prijeti nastavnicima, profesorima i učenicima, dotle predsjednica tivatskog ogranka u „demokratskom“ maniru svoje partije prijeti izgnanstvom i „političkim Golim otokom“ svima koji se pojave kao učesnici u mirnim šetnjama da šire zajedništvo, ljubav i slogu. Evropski nema šta!

Znajući da je povjerenje u crnogorsku aktuelnu vlast na istorijskom minimumu, a evropska istraživanja upozoravaju da korupcija i kriminal i dalje haraju našom zemljom, odlazeći „gospodar“ ovih dana vuče očajničke poteze, ogovarajući svoj narod, nigdje drugo, nego u Briselu. Podsjećanja radi, to je onaj isti Brisel, u koji su svojevremeno išli opozicioni predstavnici, a crnogorski „vladar“ ih nazivao izdajnicima i špijunima.

Ne prolazi ni pokušaj uvlačenja NATO-a od strane zbunjenog ministra Boškovića. Kristalni stavovi njihovih predstavnika da se neće miješati, jer ne postoji ni najmanji razlog za to i jasne poruke međunarodnih zvaničnika da se sloboda vjere ne smije gušiti, govore i o tome da nacionalističkoj dukljanskoj politici Crne Gore dolazi kraj.

Odajemo priznanje svim časnim i čestitim građanima koji su nekada davali podršku režimu, a sada su dio predivne slike mirnih i dostojanstvenih okupljanja. Stotine hiljada pravoslavnih vjernika, sa komšijama i prijateljima drugih vjeroispovijesti koji daju podršku protiv nepravde i bahatosti, čuvaju tradiciju, vjeru i istoriju i istrajaće dok god se Nezakon ne povuče ili ne promijeni. Sa ovakvim čvrstim stavom i uz Božju pomoć, svi zajedno ćemo odbraniti svetinje, a samim tim i Crnu Goru!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.