Категорије
СНП

Drzavne institucije „ne vide“ visoku korupciju

Kada nam se čini da nas više ništa ne može iznenaditi, demantuju nas čelnici Specijalnog državnog tužilaštva, koji su saopštili da je u 2019. godini odbačena čak 351 prijava koja se odnosila na učinioce krivičnih djela visoke korupcije.

Postavlja se pitanje da li zaista u Crnoj Gori ne postoji visoka korupcija ili je samo naše nadležne institucije ne vide? Posebno zabrinjava činjenica da su se odbačene prijave u čak 253 slučaja odnosile na zloupotrebu službenog položaja.

Indikativno je da država kojoj se iz institucija EU neprestano ukazuje na neprimjeren odnos prema ovoj pojavi, dozvoljava sebi da ovako nonšalantno tretira prijave koje se odnose na visoku korupciju. Istovremeno, čelnici Vlade se slavodobitno hvale samo njima vidljivim rezultatima u borbi protiv korupcije.

Agencija za borbu protiv korupcije, koja bi trebalo da bude prva instanca u borbi protiv koruptivnog djelovanja, samo je paravan za skrivanje nedoličnih radnji državnih funkcionera.

Socijalistička narodna partija ističe da je došao krajnji trenutak za ozbiljno suočavanje sa ovom poštasti koji izjeda naše društvo. Aktuelna vlast to sigurno neće uraditi jer bi posjekla granu na kojoj sjedi.

Zbog toga će prvi korak nove vlasti, čiji će dio biti i SNP, biti rješavanje problema koji već decenijama opterećuje naše društvo i predstavlja nam kamen o vratu na evropskom putu.

Foto – ilustracija: Ist Media

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.