Категорије
СНП

AEM da reaguje na sramni uradak javnog servisa

Javni servis se u svom poznatom maniru još jednom obrušio na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i njenog prvog čovjeka, mitropolita Amfilohija.

Emisija, koja je sinoć prikazana, na najprizemniji i najbesprizorniji način ogolila je zle i huškačke namjere uredničkog tima ovog medija, odnosno vlasti čije direktive prima. Cilj emitovanja ovakvog sadržaja bio je da u vrijeme održavanja istorijskih litija širom Crne Gore, na kojima se traži povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dovede u pitanje integritet čovjeka koji je, po mišljenju vlastodržaca, najodgovorniji što se sve ovo i dešava.

Tako, tim koji je radio na ovoj emisiji mitropolita Amfilohija, vrhovnog poglavara jedine kanonski priznate crkve u Crnoj Gori, naziva „izaslanikom crkve strane države, fanatičnim sljedbenikom velikosrpskog nacionalnog projekta“, te „duhovnikom koji druguje sa živim zločincima, a mrtve promoviše u svece“. Toliko o objektivnosti, nepristrasnosti i profesionalizmu „Javnog“ servisa.

Socijalistička narodna partija očekuje da će Agencija za elektronske medije i u ovom slučaju naći za shodno da reaguje, odnosno da upozori i kazni Televiziju Crne Gore za kršenje profesionalnih standarda i širenje mržnje i netrpeljivosti, kao što je bila brza da zabrani prikazivanje pojedinih emisija iz susjedne Srbije.

Ono što, svakako, treba da znaju i oni koji su stavili svoj potpis na ovaj sramni televizijski uradak, ali i vlast koja je inspirator svega, jeste da litije koje im toliko bodu oči neće stati. Naprotiv.

Svaki ovakav i sličan izlet motiviše još hiljade građana da pristupe svenarodnim molitvenim šetnjama i daju doprinos borbi za odbranu svetinja. Narod je davno rekao: „Ko drugome jamu kopu, sam u nju upada“. Pa, gospodo, samo nastavite.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.