Категорије
СНП

Gdje su stotine miliona eura, građana Podgorice?

Odbor SNP Glavnog grada

Dok uprava Glavnog grada nastavlja da nas obasipa obećanjima o razvojnim projektima koje planira da realizuje u narednom periodu, gorak ukus u ustima ostavlja činjenica da je u Podgorici ogroman broj nezavršenih projekata, koje je davno trebalo privesti kraju.

Konsultanska kompanija Fidelity consulting, obrađujući stepen realizacije projekata u Podgorici u periodu od 2012. do 2017. godine, došla je do zaključka da nije realizovano ili je djelimično realizovano preko polovine planiranih projekata.

„Od ukupno 174 projekta, nije realizovana skoro trećina ili 52 projekta dok je djelimično realizovano 40 projekata (23% ukupnog broj planiranih projekata). Dakle, realizovano je manje od polovine planiranih projekata“, navodi Fidelity consulting.

Potrebno je podsjetiti da je u navedenom periodu ukupan budžet Glavnog grada iznosio 320 miliona eura. Dakle, građani za svoj novac nisu dobili očekivani rezultat. Otuda, logično je postaviti pitanje: gdje su otišle narodne pare?

SNP Glavnog grada će nastaviti da prati stanje u Podgorici i da skreće pažnju javnosti na neuralgične tačke koje je potrebno sanirati, sa ciljem da natjeramo lokalnu upravu da konačno počne da se bavi suštinom svog posla, a ne marketingom i šminkanjem loših odluka i poteza.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.