Категорије
Друштво

Opština Herceg-Novi izdvaja 450.000 eura za 45 sportskih organizacija

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport donio je Odluku o raspodijeli sredstava sportskim organizacijama za 2020. godinu. Ovogodišnjim budžetom planiran iznos od 450.000 eura raspoređen je na 45 sportskih organizacija.

Na objavljeni Konkurs se prijavilo 45 sportskih organizacija, i svi su podnijeli urednu konkursom propisanu dokumentaciju. Komisija za vrijednovanje rada sportskih organizacija je nadležnom Sekretarijatu dala predlog iznosa za sufinansiranje sportskih organizacija, koji je usvojen i na osnovu njega raspodijeljena budžetom planirana sredstva.

Pravni osnov za donošenje ove Odluke sadržan je u Zakonu o sportu, u kome je propisano da se programi sportskih klubova i sportsko-rekreativnih društava mogu sufinansirati iz budžeta opštine na čijoj teritoriji se nalazi sjedište sportskog kluba i da o dodjeli sredstava sportskim organizacijama odlučuje nadležni organ opštine.

Takođe, pravni osnov sadržan je i u Odluci o uslovima, načinu i kriterijumima za sufinansiranje aktivnosti u sportu, kojom je propisano da organ uprave nadležan za sport, na predlog komisije, donosi Odluku o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama.

Osnov za donošenje ove Odluke je i Odluka o Budžetu opštine Herceg Novi za 2020. godinu, kojom su predviđena sredstva u iznosu od 450.000,00 eura za sportske organizacije u Crnoj Gori sa sjedištem u opštini Herceg Novi.

Izvor: http://hercegnovi.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.