Категорије
Друштво

Донација црквеној – народној кухињи „Дивна Вековић“

Одлуком предсједника општине Беране Драгослава Шћекића и већине запослених у локалној управи, као и у предузећима и установама чији је оснивач Општина, биће донирана новчана средства црквеној – народној кухињи „Дивна Вековић“ из Берана.

За потребе кухиње која броји 105 корисника Општина Беране ће опредијелити један дио средстава, док ће њени запослени на мјесечном нивоу, у периоду од годину дана, издвајати одређен износ у те сврхе.

„Донација за народну кухињу при манастиру Ђурђеви ступови и све будуће донације представљају добар однос запослених према суграђанима који су у стању социјалне потребе“, изјавио је пресједник општине Драгослав Шћекић.

Према ријечима оца Сава, управника кухиње, подршка и донација Општине Беране и њених запослених је веома значајна како за кориснике кухиње тако и за саму епархију.

„Ми смо захвални, како Општини тако и свим запосленим у општинским предузећима и установама, који су одлучили да помогну новчано црквено – народну кухињу у којој се свакодневно припремају оброци за преко 100 корисника“, казао је отац Саво.

Подсјећамо, црквена народна кухиња “Дивна Вековић”, која постоји у склопу епархије Будимљанско – никшићке, представља подршку и ослонац за старе, болесне и социјално угрожене грађане. Кухиња на мјесечном нивоу спреми од 2400 до 2500 оброка, што је на годишњем око 30 хиљада. Тренутно имају 105 корисника, а врше и достављање намирница породицама које далеко живе.

Отворена је на Васкрс 2017. године уз благослов епископа Будимљанско-никшићког Г. Јоаникија.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.