Категорије
СНП

Elektronska karta u najavi od 2012. godine

SNP SMATRA DA PITANJE SAOBRAĆAJA U GLAVNOM GRADU NEĆE BITI SKORO RIJEŠENO

S obzirom da su odbornici vladajuće koalicije, bez prisustva opozicije, usvojili plan održive urbane mobilnosti 2020 – 2025, kojim se stvaraju pretpostavke za rješavanje pitanja problema saobraćaja upravi Glavnog grada postavljamo pitnje da li su u međuvremenu prikupili podatke o broju prodatih karata i broju prevezenih putnika i druge podatke koje su autobuski prevoznici dužni da dostave, kazala je Marija Radinović,pi ar odbora SNP-a Glavnog grada.
– Podsjećamo da je Glavni grad u 2019. godini autobuskim prevoznicima dodijelio 90.000 eura subvencija iako ove podatke nije imao– ističe Radinović.
Ona podsjeća da se nedavno u Podgorici zapalio autobus u toku vožnje, dok su putnici bili u njemu.
– Da li ovakvi prevoznici ispunjavaju uslove za ponovno javljanje na poziv za obavljanje ovog posla, kao i na koji način će biti riješen problem kašnjenja autobusa i neusaglašenosti linija između različitih prevoznika, kao i problematičan raspored autobuskih stajališta, koja nisu prilagođena potrebama putnika – pita Radinović.
SNP pita i kada će konačno biti realizovan plan za razvoj jedinstvene elektronske karte koju Glavni grad najavljuje od 2012. godine i da li će uticati na prevoznike da snize visoke cijene prevoza.
– Iako je najavljen vrlo ambiciozno, sasvim smo sigurni da će i ovaj dokument ostati mrtvo slovo na papiru i da pitanje saobraćaja u Glavnom gradu u narednom periodu neće biti riješeno, nažalost naših sugrađana koji propale ideje i projekte lokalne vlasti i dalje plaćaju iz svog džepa – zaključuju u SNP-u.

Izvor: Dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.