Категорије
СНП

Gradonačelnik Podgorice ne poznaje svoj grad

Gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, obilazi djelove grada i građanima obećava izgradnju mnogih infrastrukturnih objekata

Tako je prije nekoliko dana obišao i Blok V, naglasivši da je razlog njegove posjete rekonstruisana ulica Meše Selimovića. Obećao je okupljenim građanima u Bloku V “skejt park” a zatim konstatovao da bi bilo mnogo lijepo da Blok V ima trg.

Očito nepoznavajući dio grada u koji je došao, predložio je da bi se trg mogao graditi iza Ruskih kula, iako je to Blok VI, a zatim se pravdao da bi teško moglo doći do te gradnje jer je na tom prostoru detaljnim urbanističkim planom predviđen vrtić.

Odbornici Socijalističke narodne partije su još kada je donesen Detaljni urbanistički plan, dali primjedbu da je gustina naseljenosti u Bloku VI velika, ali su se složili da je gradnja vrtića jako potrebna. Posebno je to izraženo sada kada se gradnjom Bloka IX broj stanovnika u ovom dijelu grada više nego udvostručio. Očito predsjednik dobro ne poznaje svoj grad, a saradnici ga o tome nijesu na vrijeme upoznali.

Gradonačelnik kaže da je izvršena temeljna rekonstrukcija ulice Meše Selimovića, ali znajući šta je rađeno, nije nam jasno na šta je mislio. Svjedoci smo da je u ovoj ulici samo skinut stari sloj asfalta, a zatim je ulica presvučena novim. Tačno je da gradonačelnik nije ocijenio kvalitet urađenog, ali bi dobro bilo kada bi stručne službe Glavnog grada to sada uradile jer je vidljivo da je to presvlačenje toliko loše urađeno, da se pitamo ko je i za koga primio te radove.

Gospodin gradonačelnik je obećao da će raskrsnica ulica Maše Selimovića sa ulicom Baku, biti rekonstruisana u naredna dva mjeseca. Međutim, takvih obećanja iz Glavnog grada smo se naslušali još dok je gradonačelnik Podgorice bio Miomir Mugoša, što potvrđuje činjenicu da se takva obećanja daju u izbornim godinama. Da li će i ovog puta biti tako? Vidjećemo!

Napominjemo, takođe, da je u Predlogu programa – uređenja prostora Glavnog grada Podgorice za 2017. godinu pod rednim brojem 7.2. pisalo sa podnaslovom – Planirani radovi pod rednim brojem 1. Rekonstrukcija raskrsnice ulice Mihaila Lalića, Meše Selimovića i Baku (donacija) 350.000 eura a pod rednim brojem 2 nastavak izgradnje ulice Baku (donacija) 550.000 eura. Ovo je samo dokaz koliko je ova raskrsnica i ova ulica čekala na izgradnju, ako i ovo nije samo predizborno obećanje.

Odbor SNP Glavnog grada je najavio da će pratiti dinamiku rešavanja infrastrukturnih problema u Podgorici jer ih očito ima puno neriješenih i da će na to upozoravati Glavni grad.

Posebnu pažnju posvetićemo strateškom planu za koji očekujemo da će uskoro biti donešen, jer smo u ranijem periodu ukazali da u zadnjem strateškom planu mnogi predviđeni radovi nijesu započeti, pa nas interesuje da li će biti u novom i kada se očekuje njihovo rešavanje.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.