Категорије
СНП

Bahatost vlasti nema granica

Nije tajna kako se državni funkcioneri odnose prema novcu građana, a najnoviji dokaz toga je plan javnih nabavki ministarstava u Vladi Crne Gore kojim je samo za kupovinu avio-karata opredijeljeno milion eura.

Prema tim podacima, o trošku građana najviše vole da lete čelnici i službenici Ministarstva odbrane i Ministarstva vanjskih poslova. Naime, resori Predraga Boškovića i Srđana Darmanovića odvojili su za tu svrhu 300.000, odnosno 170.000 eura. Generalni sekretarijat Vlade za službena putovanja opredijelio je 145.000 eura.

Podaci za prošlu godinu pokazuju da je za avionske karte i smještaj u hotelu utrošeno 1,2 miliona eura.

Građani su, osim ekonomske klase, za službenike osam ministarstava i Generalnog sekretarijata Vlade često plaćali i biznis klasu. Napominjemo da karte u biznis klasi koštaju duplo više od ekonomskih, ali naši državni funkcioneri ne vode računa o tome dok god ne plaćaju iz svog džepa.

Iz ovoga se još jednom vidi sva osionost i bahatost onih koji bi trebalo odgovorno da se odnose prema sredstvima građana i da rade u njihovu korist, a ne da pozicije zloupotrebljavaju za sebe.

No, od vlasti koja nam je sve uzela tokom ovih trideset godina, bolje se ne može ni očekivati.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.