Категорије
СНП

Društvo kao cjelina mora dati veci doprinos poboljšanju položaja OSI

Radinović prisustvovala okruglom stolu „Pristup pravdi za OSI i jednako priznanje pred zakonom“

Danas je u Podgorici, u PR Centru, organizovan okrugli sto „Pristup pravdi za OSI i jednako priznanje pred zakonom“. Okrugli sto su organizovali Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore i Centar za građanske slobode, a uz podršku CEMI-ja, CEDEM-a, MAIEP-a, EU i Ministarstva javne uprave.

Okruglom stolu je u ime SNP CG prisustvovala mr Marija Radinović, portparolka Odbora SNP Glavnog grada.

Radinović je ukazala da SNP CG u kontinuitetu prati ostvarivanje i poštovanje prava osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori, te da je njeno prisustvo današnjem okruglom stolu još jedna potvrda opredjeljenja SNP-a da u granicama mogućeg doprinese poboljšanju izuzetno složenog statusa OSI.

Ona je istakla da je, prisustvujući sličnim događajima, primijetila da se vrtimo u začaranom krugu, da govorimo o istim temama, te da od predstavnika vlasti stalno slušamo jedne te iste priče, a da konkretni, mjerljivi i vidljivi rezultati izostaju, zbog čega najviše trpe upravo OSI.

Takođe, po njenom mišljenju, i političke partije su važan faktor, čije bi veće zalaganje za stavljanje na dnevni red problema sa kojima se suočavaju OSI, dalo dodatnu težinu ovom pitanju.

Radinović je naglasila da se nada da ćemo se na nekom narednom skupu svi zajedno moći pohvaliti znatno većim doprinosom koji smo kao društvo dali rješavanju ključnih problema osoba sa invaliditetom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.