Категорије
СНП

Revolucija duha narodnog

Više nema sumnje da je u Crnoj Gori počelo buđenje svijesti naroda koji je spreman da brani tradiciju na koju smo ponosni. Građani su se konačno probudili i pokazali da im je vjera važnija od ličnih interesa

I večeras će u veličanstvenim litijama širom Crne Gore učestvovati desetine hiljada ljudi, koji će još jednom potvrditi čvrstinu svog opredjeljenja za odbranu svetinja i očuvanje vrijednosti istinske Crne Gore.

Naša slavna istorija se ne može falsifikovati, a veliki M. Eliade je rekao da čovjek ne može izbrisati vlastitu prošlost, on je nasljednik te prošlosti. Ukoliko nema slobode vjeroispovijesti, nema ni slobodnog društva, samim tim ni slobodne ličnosti.

Koliko je neka vlast demokratska govori nam i spremnost iste da prihvati kritiku postojećeg stanja. Ne može se zanemarivati ovoliki broj ljudi na litijama, niti se komičnim pokušajima smanjivanja broja učesnika u istim može promijeniti realna slika stanja.

Narod koji šeta svakog četvrtka i nedjelje ulicama Crne Gore ne bori se za upostavljanje teokratske države, već se bori protiv kleptokratije. Aktuelna vlast je praktično rasprodala sve što vrijedi u Crnoj Gori, ostala je Crkva i njena imovina.

Za 30 godina koliko je DPS na vlasti, nisu uspjeli da izgrade društvo socijalne jednakosti i jednakih prava za svoje građane. Umjesto toga se formirao sloj poslušnika i bespogovornih izvršilaca volje „gospodara“.

DPS je najrigidnija organizacija u Crnoj Gori, koja svoje članove tjera da biraju između vjere i partije.

Članovi SNP-a su uvijek imali lične i intelektualne hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom, poput misionarske uloge u društvu u smislu ukazivanja na negativne pojave u istom.

I u ovom trenutku, kao i za cijeli period našeg postojanja, uz svoj smo narod koji se bori za osnovna ljudska prava i slobodnije i pravednije društvo.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares