Категорије
СНП

Izvještaj Fridom Hausa potvrda loše politike vlasti

Najnoviji izvještaj Fridom Hausa za 2020. godinu, koji Crnu Goru ocjenjuje kao djelimično slobodnu zemlju, potvrda je raširene percepcije o kontinuirano lošoj politici vlasti u brojnim oblastima.

Naime, Crna Gora se ove godine našla na 62. poziciji liste koju je izradila ta renomirana agencija i u odnosu na prošlu godinu bilježi pad za tri mjesta.

U Crnoj Gori već decenijama se opozicioni političari, novinari i NVO aktivisti, kao i svi ostali koji se usude da kritikuju aktuelnu vlast, nalaze na udaru državnog vrha i njegovih uposlenika. To se ogleda u zastrašivanjima, uznemiravanjima, cenzuri, hapšenjima, pa i otvorenom nasilju prema onima koji su se drznuli da podignu glas protiv samovolje vladajuće elite.

Zemlja koja bi trebalo svakog dana da osvaja nove slobode i da postane dio evropske porodice naroda, nazaduje upravo u pogledu poštovanja osnovnih prava svojih građana.

SNP CG poručuje vlasti da je vrijeme da počne da se ozbiljno bavi povećanjem stepena demokratije u društvu, da prestane sa atacima na neistomišljenike, kao i da u najskorijem roku otkrije i procesuira napadače i nalogodavce svih napada i nepočinstava koji još uvijek nisu razriješeni.

Nikakva kamuflaža vam više ne može pomoći jer je i međunarodna zajednica sve svjesnija sa kakvim se brutalnim sistemom građani Crne Gore suočavaju.

Foto – ilustracija: Krik

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.