Категорије
Актуелно

Опозиција бојкотује изборе у Тивту, „Народ” против ДПС-а

Носилац листе која ће Општинској изборној комисији Тивта бити предата данас, је нестраначка личност – Жељко Комненовић, некадашњи дугогодишњи новинар Радио Тивта и предсједник НВО Матица Боке, а сада актуелни директор Јавног сервиса РТВ Херцег Нови

Незадовољни начином на који су Демократска партија социјалиста и његови коалициони партнери водили Тиват у протекле четири године, али и одлуком већег дијела опозиције на државном нивоу да ће бојкотовати изборе 5. априла, дио локалних активиста опозиције и цивилног сектора, те нестраначких личности формирали су изборну листу „Народ побјеђује“.

Одлуку да не изађу на тиватске изборе донијели су Демократски фронт, Демократе, УРА, Уједињена Црна Гора, Демос, Социјалистичка народна партија и Права Црна Гора. Таква ријешеност централа изазвала је незадовољство међу тиватским опозиционарима, па су прекјуче и јуче званичне оставке на мјесто челника ОО Демократа, Нове и ДСС у Тивту поднијели Владимир Арсић, Саво Клакор и Дејан Рисанчић који ће се као грађани наћи на изборној листи „Народ побјеђује“.

Поред њих нову изборну листу чине и активисти досадашњих грађанских листи Тиватска Акција и Арсенал за Тиват, неколицина бивших чланова ОО Демократа, Нове и ДСС-а који су такође поднијели оставке. Такође и досадашњи чланови Привременог одбора СНП у Тивту, представници неколико НВО али и више политички до сада неекспонираних грађана.

Носилац листе која ће Општинској изборној комисији Тивта бити предата данас, је нестраначка личност – Жељко Комненовић, некадашњи дугогодишњи новинар Радио Тивта и предсједник НВО Матица Боке, а сада актуелни директор Јавног сервиса РТВ Херцег Нови.

Рок за предају изборних листи за учешће на изборима истиче данас у поноћ. До јуче су биле предате и потврђене само двије листе – Социјалдемократа Ивана Брајовића и грађанска листа Бокешког Форума.

Тиватски одбор ДПС -а синоћ је одржао састанак на којем је одлучено да носилац листе буде предсједница општинског одбора партије Јованка Лаличић.

Како „Вијести“ сазнају данас ће своју листу предати и тиватска Социјалдемократска партија, коју ће предводити предсједник одбора Александар Ђуровић. Очекује се да ће изборну листе предати и ХГИ, док ће предсједник ОО Црногорске Тиват Горан Божовић бити носилац листе групе бирача назване „Горан Божовић часно и одговорно за бољи Тиват”.

„Црногорска је као партија у којој је недавно дошло до промјена на руководећим мјестима, одлучила да као странка не изађе на изборе ради унутрашње консолидације, али је нама члановима који то желимо, дато зелено свјетло да то учинимо као група бирача и наставимо борбу против ужасно лоше локалне ДПС-СД -ХГИ власти која уништава наш град,“ објаснио је јуче „Вијестима“ Божовић.

У тиватској опозицији наводе да је кључни тренутак за формирање листе „Народ побјеђује“ била је одлука Демократа да не наступи ни на овим изборима. То је урађено противно чињеници да је општински одбор са 21 гласом „за“, одлучио да иде на изборе и упркос томе што су Демократе у Тивту већ биле одрадиле први круг теренске кампање која је, према незваничним информацијама из те партије, давала одличне „повратне податке“, поготово у ситуацији када је локални ДПС оптерећен бројним аферама, лошим радом локалне управе и одливом једног броја симпатизера и чланова незадовољних због ситуације са Законом о вјероисповијести.

Одлука Демократа наводно има везе са ставом ДФ-а, који је донио коначну одлуку да не излази на локалне изборе иако су прије двадесетак дана тврдили да за то имаму чаки благослов Митрополије црногорско-приморске.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.