Категорије
СНП

Odluka o suspenziji Mrvaljevića grubo kršenje ustava CG

Socijalistička narodna partija smatra apsolutno naprimjerenom odluku načelnika generalštaba Vojske Crne Gore da podoficira Darka Marvaljevića udalji sa posla zbog njegovog učešća na litijama.

I ranije smo napominjali da Ustav svakom građaninu Crne Gore garantuje slobodu misli, savjesti i vjerosipovijesti, te okupljanja i izražavanja mišljenja. Vojnici nisu izuzetak od toga, posebno iz razloga što su litije skupovi na kojima građani mirno traže poštovanje svojih osnovnih prava.

U tom smislu, SNP CG osuđuje pokušaje disciplinovanja gospodina Mrvaljevića, kao i gospode Kasalice i Kneževića, jer je jasno da su u ovim slučajevima načelnik generalštaba Dakić i ministar odbrane Bošković prevazišli svoja ovlašćenja u namjeri da se dodvore „gospodaru“.

Naravno, ovi postupci su bili sračunati s namjerom da se raširi strah među vojnicima kako bi se spriječilo njihovo dalje izlaženje na litije.

Međutim, uzalud je sav trud Dakiću i Boškoviću. Sigurni smo da naši vojnici apsolutno razumiju situaciju u kojoj se nalazimo i da neće dozvoliti da više nijedna mrlja padne na uniformu koju časno nose.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.