Категорије
СНП

Održan sastanak nekoliko mjesnih odbora u Podgorici

VEĆA AKTIVNOST NA TERENU I PODRŠKA CRKVI DO POVLAČENJA ZAKONA

Večeras je u prostorijama Odbora SNP Glavnog grada održana zajednička sjednica mjesnih odbora Zagorič, Zlatica, Masline, Jedinstvo i Proleter.

Sastanku su prisustvovali predsjednik SNP CG Vladimir Joković, potpredsjednik Dragan Ivanović, sekretar IO GO Dragan Vukić, potpredsjednici Odbora SNP Glavnog grada Radmila Čagorović i Bogdan Božović i portparolka Odbora Marija Radinović.

Predsjednik Joković se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju, ističući da su litije najveći protest u istoriji Crne Gore, koji je iznenadio vlast. Ustavni sud, po njegovom mišljenju, može sam da pokrene inicijativu o ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali to ne bi odgovaralo vlasti.

Predstavnici vlasti nastoje da sebe u međunarodnoj zajednici predstave kao mirotvorce, a Mitropoliju crnogorsko-primorsku kao remetilački faktor.

Vladimir Joković je podsjetio na katastrofalnu ekonomsku situaciju u zemlji, kao i na rat narko klanova koji je odnio desetine života.

Predsjednik SNP CG još jednom je i sa ovog sastanka pozvao da se međuopozicione svađe ostave po strani i istakao da će SNP nastaviti da radi u pravcu objedinjavanja opozicije.

Potpredsjednik Dragan Ivanović je upoznao prisutne sa odlukom o bojkotu izbora u Tivtu i upozorio da u mnogim gradovima ima više birača nego stanovnika.

Na kraju su usvojeni sledeći zaključci: 1) veća aktivnost članova mjesnih odbora na terenu; 2) formiranje mini štabova u mjesnim odborima; 3) podrška Crkvi do povlačenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.