Категорије
СНП

Puna podrška Mitropoliji i Eparhijama u borbi za očuvanje svetinja

Opštinski odbor SNP Plužine

Na sjednici Opštinskog odbora SNP Plužine razmatrana je aktuelna politička situacija, s posebnim osvrtom na dešavanja vezana za usvajanje spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Odbor je zadužio predsjednika Skupštine opštine Plužine da na prvoj narednoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta predloži zaključak kojim će se izraziti osuda Skupštine opštine Plužine donošenju Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i dati puna podrška Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i Eparhijama u borbi za očuvanje svetinja.

Povodom vanredne sjednice SO Plužine, koja je sazvana s namjerom usvajanja Deklaracije o poništenju pomenutog Zakona, iskazujemo stav da bi usvajanje jednog takvog dokumenta moglo nanijeti štetu ukupnom jedinstvu opozicije u borbi za promjenu sistema vrijednosti.

Takođe, na taj način bio bi prekršen apel o nepreduzimanju jednostranih i ishitrenih pravnih aktivnosti koji je Mitropolija crnogorsko-primorska jasno istakla još 10.01.2020. godine.

Opštinski odbor SNP Plužine oštro osuđuje usvajanje, a sad već i pokušaj primjene ovog Zakona i daje punu podršku Mitropoliji crnogorsko primorskoj sa Eparhijama i vjernom narodu u borbi za očuvanje svetinja uz koje jasno i nedvosmisleno stoji sa svojim članstvom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.