Категорије
СНП

Đukanović sabotira pregovore Mitropolije i Vlade

Tek što su predstavnici Mitropolije crnogorsko-primorske i Vlade okončali prvu rundu ekspertskog dijela pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, predsjednik države je odlučio da im baci klipove u točkove izjavom da je „dobro da je dijalog Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske nastavljen“, ali da se „od primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti neće odustati“.

Na taj način, Đukanović ne samo da je poručio predstavnicima Mitropolije i vjernom narodu da ne namjerava da odustane od zlog nauma da otme svetinje, nego je i premijeru Markoviću stavio do znanja dokle može ići u pregovorima sa Crkvom i da će na kraju cijelog procesa poslednja riječ biti njegova.

Đukanović je otišao i korak dalje poručujući mitropolitu Amfilohiju, koji je izjavio da je spreman da položi i svoj život za odbranu svetinju, da „svako ima potpunu slobodu da raspolaže za svojim životom“, ali da to „nije argument zbog kojeg ćemo mi povlačiti Zakon“.

Pored svih već poznatih, ove izjave pokazuju još jednu veliku razliku između duhovnog vođe pravoslavnog naroda Crne Gore i njenog predsjednika.

Dok mitropolit Amfilohije čini sve da očuva manastire i hramove koji su vlasništvo Crkve i vjernog naroda, i na taj način osigurava sebi mjesto u vječnosti, dotle Đukanović svojom sebičnom i tvrdoglavom politikom još jednom uvjerava građane da je spreman da učini sve zarad golog opstanka na vlasti.

Iz Đukanovićevih izjava jasno je da je njegov cilj da razvuče proces pregovora i oslabi litije, kako bi kupio vrijeme i konsolidovao redove u sopstvenoj partiji.

Sigurni smo da crkveni predstavnici prepoznaju ove perfidne Đukanovićeve namjere i da će preduzeti sve korake da neutrališu njegove manevre, a u tome će i ubuduće imati svu moguću podršku Socijalističke narodne partije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.