Категорије
Друштво

Одржан састанак Општинског тима за заштиту и спашавање и представника здравства

Због тренутне епидемиолошке ситуације која је актуелна у свијету, и великог броја људи у нашем окружењу, инфицираних COVIDOM-19,  одржан је састанак Општинског тима за заштиту и спашавање, на чијем је челу предсједник општине Драгослав Шћекић. Састанку су присуствовали и представници здравства, како би се преузеле превентивне мјере и договорио начин на који би се реаговало у случају појаве Корона вируса.

Састанком је предсједавао потпредсједник општине Раде Кљајић, који је заједно са члановима Општинског тима и здравства, директором Опште болнице др Будимиром Дабетићем, директорицом Дома здравља др Зухром Хадровић, начелником инфективног одјељења др Милованом Живковићем, епидемиологом др Маријаном Марсенић, дефинисао обавезе и задатке  које треба спровести на локалном нивоу. Такође, стављен је нагласак на координацији локалне самоуправе и здравства како би степен ризика од инфицирања наших грађана актуелним вирусом био на најнижем нивоу. Акценат је стављен и на расположиве смјештајне капацитете, у случају погоршања епидемиолошке ситуације.

Општина ће своје расположиве ресурсе у оквиру субјеката, чији је Општина оснивач ставити на располагање у случају појаве Корона вируса, док ће здравствени радници константно давати смјернице Општинском тиму за заштиту и спашавање, уз нагласк на предузећа  чији ће капацитети, уколико то буде потребно бити посебно искориштени. (Служба заштите, Водовод и канализација и Комунално).  Такође, сви поменути привредни субјекти у оквиру општинских предузећа се обавезују да прате смјернице Института за јавно здравље и Директората за ванредне ситуације, и да ураде план превентивних активности, како би за случај потребе реаговали на адекватан начин.

Закључено је да се свакодневно одржава комуникација са Институтом за јавно здравље, Министарством здравља и Директоратом за ванредне ситуације, који истовремено дају инпуте  и одређене смјернице на државном нивоу, како здравственим радницима тако и Општинским тимовима.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.