Категорије
Култура

Otvorena izložba 3d eksponata „Ljepote CG na dlanu“u galeriji „Josip Bepo Benković“

Posjetioci mogu da se do 19.marta 2020.godine u galeriji „Josip Bepo Benković“ upoznaju sa znamenitostima Crne Gore napravljenim u 3D formatu.
Ova taktilna izložba je dio projekta Biblioteke za slijepe Crne Gore,koji se realizuje pod pokroviteljstvom European Commission i Council of Europe-Directorate General Human Rights and Rule of Law.
Projekat obuhvata 23 kulturna,turistička i istorijska objekta znamenitosti Crne Gore u 3D formatu,koji su propraćeni audio vodičem na našem i engleskom jeziku,kao i kratkim tekstom na crnom tisku i na Brajevom pismu.
Na izložbi su postavljeni 3D eksponati : Sat kula u Podgorici, Most na Tari, Stari grad Budva, Husein-pašina džamija u Pljevljima, Hram Hristovog Vaskrsenja, Mauzolej na Lovćenu, Njegoševa kapela, Ostrvo Sveti Stefan, Ostrvo Mamula, Sat-kula Herceg Novog, Ostrvo Gospa od Škrpjela, Manastir Sveta Trojica, Most na Sastavcima, Carev Most u Nikšiću, Brana Mratinje na Pivi, Dvorac Kralja Nikole u Nikšiću, Manastir Ostrog, Cetinjski Manastir, Drevni rimski grad Duklja, Njegoševa Biljarda, Spomen dom u Kolašinu, Most Milenijum.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.