Категорије
Друштво

Preminula Katarina Kaća Brajović-Nikčević

NOVINARKA, KNJIŽEVNICA I KRITIČARKA

Novinarka, književnica i kritičarka Katarina Kaća Brajović Nikčević preminula je jutros u Beogradu u 55. godini života. Vijest o njenom preranom odlasku odjeknula je širom regiona.
Katarina Brajović Nikčević je rođena u Podgorici, u porodici akademskih slikara Dragoljuba Bata i Anastasije Brajović. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, Odsjeku za srpski jezik i književnost. Bila je član redakcije dnevnih novina „Dan”, a životni put odveo je u Beograd gdje će se posvetiti porodici i stvaralaštvu. U braku sa književnim kritičarem Želidragom Nikčevićem rodila je kćerku Anastasiju. U godinama koje slijede napisala je izvanredni roman „Štampar i Veronika”, u izdanju „Štampar Makarije” iz Beograda i „Oktoiha” iz Podgorice.

„Štam­par i Ve­ro­ni­ka” je knji­ga o Bo­ži­da­ru Vu­ko­vi­ću Pod­go­ri­ča­ni­nu, kao što sam i ja Pod­go­ri­čan­ka. Smatram da je Pod­go­ri­ca li­jep grad za ži­vot i pi­sa­nje, nu­di mno­go in­spi­ra­ci­je – ka­za­la je Kaća promovišući svoj roman u rodnom gradu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.