Категорије
Друштво

Svakog dana dezinfekcija ulica Herceg Novog

Danas je preduzeće „Čistoća“ radilo dezinfekciju na potezu od Stare banje kroz Igalo i oko karantina, a Služba zaštite i spasavanja na potezu od Igala glavnom gradskom ulicom do Bolnice Meljine, kao i na Trgu Nikole Đurkovića i u Radničkoj ulici u Meljinama.

Raspored za dezinfekciju ulica određen je tako da se prvo odradi na mjestima i ulicama na kojima je pojačana frekvencija građana.
U okolini dva karantina u Igalu obavlja se dezinfekcija dva puta dnevno. Redovno se radi dezinfekcija centralnih gradskih ulica, pijace se dezinfikuju svakog dana nakon zatvaranja. U narednim danima biće rađena i dezinfekcija donjeg puta na rivijeri, kao i u mjesnim zajednicama, a plan će biti usaglašavan na dnevnom nivou.
Posebna pažnja biće posvećena dezinfekciji prostora ispred banaka, pošti, apoteka, pekara i ostalih mjesta koja posjećuje veći broj ljudi.
Za dezinfekciju se koriste sredstva na bazi hipohlorita, prema preporukama nadležnih ustanova.

Sve službe, preduzeća i ustanove brinu o dezinfekciji u svojim objektima.

Skupštinama stanara naloženo je da redovno obavljaju dezinfekciju u stambenim zgradama i data su im uputstva za to.

Opštinski tim za zaštitu i spasavanje usvojio je zaključak da trgovine svakog dana nakon radnog vremena treba da dezinfikuju prostore ispred svojih objekata, te da će biti kontrolisano poštovanje ove mjere.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.