Категорије
СНП

Markovićev poziv je marketinški trik za prebacivanje odgovornosti sa Vlade

Dragan Ivanović, potpredsjednik SNP CG

Poziv premijera Markovića poslanicima i Skupštini da „provjere cjelishodnost zabrane dodjele finansijske pomoći građanima tokom izborne godine, posebno imajući u vidu proglašenu epidemiju“ smatramo marketinškim potezom kojim on pokušava da odgovornost za tešku krizu u kojoj se Crna Gora našla prebaci sa sebe i Vlade koju vodi.

Socijalistička narodna partija je već predložila niz mjera za ublažavanje ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa: od jednokratne pomoći penzionerima, odlaganja ili smanjivanja računa za komunalije, pomoći pripadnicima najugroženijih profesija, do apela poslodavcima da ne smanjuju zarade zaposlenima u trgovinama uprkos ograničenju radnog vremena.

Podsjećamo da su Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, čiju izmjenu Marković sada traži, usvojili upravo DPS i njeni koalicioni partneri, bez dogovora sa opozicijom, pa je, u najmanju ruku, dvolično pozivati sada opozicione partije da rade na izmjenama ovog propisa.

Smatramo da predstavnici vlasti, posebno oni u Nacionalnom koordinacionom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti, pokušavaju da politički poentiraju, tj. da novonastalu situaciju iskoriste za sopstvenu promociju. Nasuprot tome, opozicione partije, a naročito SNP, iako uviđaju čitav niz propusta i nedostataka u njihovom radu, to ne potenciraju, ne želeći da dižu paniku i uznemiravaju građane u ovim složenim vremenima.

Dakle, umjesto ovog premijerovog pucnja u prazno, mišljenja smo da postoje drugi načini da se pomogne građanima u teškoj situaciji. Vlada ima mehanizme da to učini, a jedan od prvih je veće oporezivanje tajkuna i drugih privilegovanih pojedinaca povezanih sa vlašću, koji su godinama unazad punili džepove na štetu građana Crne Gore.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares