Категорије
СНП

Donacije humanih ljudi se ne smiju zloupotrijebiti, a javnost mora znati kako se trosi svaki euro sa racuna NKT

Miloš Rajković, portparol SNP CG

Veliki broj donacija humanih ljudi, institucija i kompanija u zemlji i inostranstvu se ne smije zloupotrijebiti, već trošenje miliona eura prikupljenih u cilju borbe protiv korona virusa mora završiti na pravom mjestu, uz najveći mogući stepen transparetnosti i kontrole.

Predlažemo da se hitno formira komisija koja će biti sastavljena od 8 članova i to po dva ekonomska stručnjaka i humanitarna radnika i po dva predstavnika vlasti i opozicije, koja bi kontrolisala kretanje novca sa centralnog računa Nacionalnog kordinacionog tijela na kojem se nalazi cjelokupni iznos doniranih sredstava.

Imajući u vidu da očekujemo da će se broj donacija u narednim danima povećavati, apelujemo na Vladu da obezbijedi pravo građana da znaju da li dolazi do poštene preraspodjele pomoći, formiranjem pomenute komisije koja bi imala uvid u kretanje novca.

Takođe, apelujemo da se ravnomjerno raspoređuju sva sredstva na teritoriji čitave Crne Gore i da se odmah pomognu bolnice i domovi zdravlja u sjevernom regionu države.

Na kraju, važno je da sve transakcije budu javne, a svako kršenje zakona i nedomaćinsko trošenje sredstava i potencijalni pokušaj korišćenja pomoći u nemoralne svrhe, da bude spriječen i procesuiran.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.