Категорије
Актуелно

Завршена дезинфекција здравствених установа, у току дезинфекција стамбених зграда, настављено чишћење и прање улица

Служба заштите и спашавања Општине Беране завршила је данас спровођење опсежне акције дезинфекције јавних површина у оквиру прилаза, као и простора унутар самих установа здравствене заштите у Беранама – Дом здравља и Општа болница. Након тога, започета је дезинфекција прилаза и улаза стамбених зграда, као и чишћење и прање улица.

Завршена дезинфекција здравствених установа, у току дезинфекција  стамбених зграда, насатвљено чишћење и прање улица

Како је казао командир Службе заштите, Тихомир Богавац, ове активности ће се континуирано спроводити са циљем спречавања ширења новог коронавируса.

Данас је завршена дезинфекција Инфективног одјељења и простора гдје се налази стари Ургентни центар, али уједно и осталих ођељења Опште болнице и Дома здравља. У току је и активност дезинфекција прилаза и улаза стамбених зграда, као и прање улица на подручју општине”, казао је Богавац и поновио да је хигијена у Беранама у овом тренутку од кључне важности.

Апел грађанима да не изазивају пожаре

“Оно што нас додатно оптерећује у овом тренутку јесте неконтролисано паљење које грађани изводе на својим имањима што доводи до пожара. Зато апелујемо још једном да се избјегне употреба отвореног пламена како би капацитети Службе заштите били усмјерени на акцију дезинфекције објеката и јавних површина у граду”, навео је Богавац и саопштио да су већ из ове Службе ступили у контакт са Центром безбједности Беране како би сви случајеви паљења били пријављени и упућивани на даљу процедуру.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.