Категорије
Актуелно

U Plužinama udruženi Crveni krst i opštinski krizni tim – POMOĆ za oko 100 porodica

PLUŽINE – Na području plužinske opštine u postojećoj situaciji pandemije za pomoć ugroženom stanovništvu udružili su se lokalna organizacija Crvenog krsta i opštinski Krizni štab. Sekretar Crvenog krsta Goran Doderović za „Dan” juče je kazao da su u proteklim danima obezbijedili i podijelili pakete sa namirnicama i sredstvima za higijenu za oko 100 porodica.

-Od toga oko 60 paketa dostavio je Crveni krst Crne Gore, ta pomoć je uglavnom od porodice Glendžo, naša organizacija je imala desetak paketa od ranije, a ostatak je obezbijedio opštinski Krizni štab. Sarađujemo, upoređujemo spiskove kako se ne bi dogodilo, barem u ovoj prvoj raspodjeli, da neko bude izostavljen ili da jedna porodica dobije više puta pomoć, istakao je Doderović.

Obilaze, rekao je on i seoska domaćinstva, a od ukupnog broja podijeljenih paketa oko 50 su dobile porodice sa ruranog područja. Doderović je naglasio da imaju volontere, kao i dvije gerontodomaćice.

-One za sada obilaze oko dvadeset korisnika, a po potrebi i kada se neko javi uključujemo ih da i njih obiđu.Obaveza im je da im kupe lijekove, namirnice, plat, račune, a pri tom da se pridržavaju preventivnih mjera – kaže Doderović dodajući da očekuju dostavu dodatnih paketa namirnica.

Izvor: Dan.co.me
Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.