Категорије
СНП

Hitno zaustaviti profiterstvo!!!

Crna Gora prolazi kroz izuzetno težak period. Ovo je vrijeme kada teret odgovornosti moramo podijeliti svi bez izuzetka, ukoliko želimo da iz ove bitke izađemo sa što manje posljedica

Nažalost, svjedoci smo da ovu i ovakvu situaciju mnogi koriste za enormno povećanje cijena, čime direktno ugrožavaju ionako težak ekonomski život naših građana, posebno onih koji su i prije ovih poskupljenja jedva sastavljali kraj s krajem.

SNP smatra da je riječ o profiterstvu, koje se mora što hitnije zaustaviti. U tom pravcu pozivamo nadležne institucije da se oglase i objave artikle kojima su vlasnici, neodgovorno i na štetu svojih sugrađana, enormno podigli cijene. Posebno je neodgovorno u ovom vremenu povećavati cijene hrane, medicinske opreme, odnosno artikala od životnog značaja za svakog našeg građanina.

Takođe, Socijalistička narodna partija CG podsjeća vlast i resorno Ministarstvo ekonomije da je još krajem januara Svjetska zdravstvena organizacija proglasila koronu javnom zdravstvenom prijetnjom na međunarodnom nivou, te su u tom pravcu mnoge zemlje u okruženju donijele uredbe kojima se zabranjuje rast cijena artikala u periodu dok traje ova pandemija. Paušalne izjave i verbalni pozivi da se zaustavi rast cijena artikala očigledno nijesu dali željene rezultate.

Još jednom pozivamo nadležne institucije da se pod hitno pozabave ovim aktuelnim problemom, te da se kriza ne koristi da bi pojedinci punili džepove na narodnoj muci. Najmanje je sada vrijeme na podjelu na bogate i siromašne. Gospodo iz vlasti, radite svoj posao!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.