Категорије
СНП

Nagraditi prosvjetne radnike za doprinos u ovim teškim trenucima

Posebnu zahvalnost u ovom izazovnom vremenu od građana u Crnoj Gori zaslužuju i prosvetni radnici, koji u cilju normalnog funkcionisanja sistema su pored medicinskih radnika, trgovaca, komunalnih radnika i svih ostalih dali i daju nesebičan doprinos što boljem obrazovanju učenika

Oni su bez pogovora prihvatili da budu dio jednog novog i za njih dosta nepoznatog načina učenja, a to je učenje na daljinu.

Mnogi od njih su snimili nastavne sadržaje, a ostali su bili u obavezi da povežu djecu, pronađu način komunikacije sa njima, naprave planove časova kao i realizaciju istih, isprate kako se djeca snalaze u svemu i da li mogu uspješno da savladaju sve nastavne sadržaje.

Takođe, na prosvetnim radnicima je bio zadatak i da redovno završe treći klasifikacioni period i ocijene sve učenike, kao i da upoznaju roditelje sa uspjehom i postignućima njihove djece.

Istinski moramo odati priznanje ovim ljudima, jer u ovim okolnostima njihov radni dan traje mnogo više nego sto je to uobičajeno. Napominjemo da prosvetari koriste svoje internet konekcije i svoje uređaje koji sigurno nisu na nekom zavidnom nivou. Oni troše svoje dragocjeno vrijeme, pa vrlo često zbog svoje posvećenosti poslu njihove porodice ispaštaju.

Predlažemo Ministarstvu prosvjete da sve nastavnike uključene u ovaj proces nagradi, a to ne bi bila ni nagrada već zasluženo zarađen novac za ono što su odradili i uložili u ovaj projekat. Ovdje mislimo na prekovremeni rad, internet konekcije i uređaje koji često koče i stradaju zbog preopterećenja, a vlasništvo su samih prosvetnih radnika.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.