Категорије
СНП

Ostanimo kod kuce jer tako spasavamo ljudske zivote

Dr Radosav-Rašo Nišavić, pulmolog, predsjednik OO SNP Bijelo Polje

Drage moje Bjelopoljke i Bjelopoljci,

Osjećam ljudsku, moralnu i profesionalnu obavezu da vam se obratim, kao neko ko sa vama dijeli ove teške trenutke kroz koje prolazi i naš grad, a i naša Crna Gora.

Svjedoci smo da virus, koji je napao čitav svijet nije nimalo naivan i kao nikada do sada moramo odgovoriti izazovu koji nosi sa sobom. Pozivam vas da ovu situaciju shvatite najozbiljnije i u tom pravcu je jako važno da se pridržavate mjera koje vam preporučuje ljekarska struka.

Ono što morate znati jeste činjenica da ovaj opaki virus ne bira ljude ni po godištu, ni vjeri, ni naciji, ali su svakako najugroženiji stariji ljudi, stariji od 65 godina, kao i hronični bolesnici. Posebno ističem hronične plućne bolesnike, bolesnike sa astmom, sa hroničnom opstruktivnom bolesti pluća. Upravo njih upozoravam da se posebno čuvaju i slušaju naše savjete.

Međutim, ovaj nevidljivi neprijatelj, sa druge strane, napada i mlađu populaciju, kao i one bez ikakvih zdravstvenih tegoba. Zato je jako bitno i u ovom trenutku, najvažnija zaštitna mjera da što manje izlazite iz kuće i držite neophodnu socijalnu distancu. Naravno, higijena ruku je prateći element svega navedenog.

Dragi moji sugrađani,

Znam da vas proljeće i lijepo vrijeme mame na ulice, ali morate biti svjesni da ovaj ispit polaže naša odgovornost i disciplina, kao i naš razum i pružena ruka solidarnosti. Po tome je naš grad i do sada bio čuven i na glasu. Bijelo Polje je uvijek znalo da prepozna ozbiljnost situacije. Zato vas još jednom pozivam da to uradimo i sada, kad se odlučuje o zdravlju i našim životima. U ovome smo zajedno.

I na kraju, još jednom vas najiskrenije, od sveg srca molim i pozivam: OSTANIMO KOD KUĆE, jer samo tako spašavamo ljudske živote!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.