Категорије
СНП

Stanovnici Zatona i dalje čekaju obećani vodovod

Ljubomir Zlajić, član Glavnog odbora SNP CG

Crna Gora prolazi još jedan težak period. Virus, koji je napao čitav svijet ostavlja i ostaviće teške ekonomske posljedice.

Svjedoci smo uvjeravanja odgovornih u lancu borbe protiv korone kako određene firme mogu da izvršavaju svoje redovne obaveze i aktivnosti. U tom pravcu znamo da je lokalna vlast u Bijelom Polju, svjesna da je ova izborna godina ključna, te da su dosta obećavali do sada, a nijesu ipunjali, odlučili da počnu rješavati makar dio životno važnih problema, poput izgradnje vodovoda u Zatonu.

Istine radi, ovaj projekat je bio u planovima od 1996. godine, i sve do sada je ostajao samo mrtvo slovo na papiru. Porazna je činjenica da u 21. vijeku, jedno naselje na par kilometara od grada, nema osnovnih uslova za život.

Odbornički kllub SNP-a je više puta inicirao rješavanje ovog gorućeg problema za mještane Zatona, uz podsjećanje da je zahvaljujući upravo našim inicijativama desetak puta bio u planiranim javnim radovima, ali je zbog nemara aktuelne vlasti, ostajao pusta želja Zatonki i Zatonaca. Uz to, postojala su i tri projekta, plaćena novcem građana, koji su volšebno nestajali, a posljedice niko do danas snosio nije.

Socijalistička narodna partija izražava svoju iskrenu nadu, da će naše uporne i dugogodišnje inicijative rezultirati izgradnjom životno važnog vodovoda. Bez obzira što će se aktuelna lokalna vlast, u susret izborima, kititi i ovim projektom, ukoliko se završi, nama je najbitnije da će stanovnici ovog područja konačno početi da žive život dostojan čovjeka.

Očekujemo da se ovaj projekat realizuje na transparentan način, gdje će građani u svakom trenutku znati kako teku radovu, na šta je utrošen novac, te koja je dinamika radova. Ipak, poznajući prirodu trenutne vlasti, i činjenice da je već par puta presijecana vrpca za početak radova uz učešnje tadašnjeg predsjednika Vujanovića, SNP i ovog puta izražava otvorenu sumnju da novac i projekti odu u partijske svrhe i namjene.

I na samom kraju, podvlačimo da je za nas u ovom trenutku zdravlje i bezbjednost građana na prvom mjestu, samim tim i radnika koji rade na ovom projektu. Zato još jednom apelujemo da se, svi do jednoga pridržavamo aktuelnih mjera, uz našu iskrenu želju da, kada sve ovo prođe, podijelimo radost sa stanovnicima Zatona.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.