Категорије
СНП

Drzava da pomogne autobuskim prevoznicima u Glavnom gradu

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica

Iako se čelnici Glavnog grada ovih dana hvale kako sve u Podgorici ide kao podmazano, autobuski prevoznici ih demantuju. Naime, skoro mjesec dana od uvođenja mjera kojima je zabranjen gradski i prigradski prevoz zbog sprečavanja širenja epidemije korona virusa, autobusi ne saobraćaju, a nisu dobili ni cent pomoći od Glavnog grada.

Prevoznici su u teškoj poziciji jer ne ostvaruju prihode po osnovu prodaje autobuskih i mjesečnih karata. Samo dva najveća prevoznika zapošljavaju oko 110 radnika, što je 110 porodica koje zavise od primanja iz ovih firmi. Radi se o prevoznicima koji drže većinu gradskih i prigradskih linija u gradu.

Međutim, sami prevoznici izražavaju bojazan kako će isplaćivati zarade zaposlenima koji zavise od njih. Predstoji i ljeto tokom kojeg inače posluju sa minusom, pa će naredni period biti jako težak za autobuske prevoznike.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da bi bilo dobro kada bi država makar u nekom procentu osigurala plaćanje radnika i oslobodila prevoznike plaćanja poreza i doprinosa. Osim toga, potrebno je ponuditi povoljnije kredite od strane Investiciono-razvojnog fonda, koji bi ih opteretili u najmanjoj mogućoj mjeri.

Samo na taj način, uz adekvatnu pomoć i podršku nadležnih institucija, prevoznici će biti u stanju da prebrode krizu i da, nakon svega, nastave sa poslovanjem

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.