Категорије
СНП

Umjesto na kampanju DPS da se fokusira na prevazilazenje krize

Kao što smo i ranije ukazivali, pod plaštom strogih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, DPS je otpočeo predizbornu kampanju. Tako je ovih dana potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović zavrnuo rukave i krenuo u obilazak ugroženih područja, navodno s namjerom da isprati kako se u bolnici u Baru odvija situacija, a u Crmnici da utvrdi načine oporavka i razvoja nakon prolaska krize.

Kako je moguće da potpredsjednik parlamenta, umjesto da radi na jedinstvu i stvaranju atmosfere povjerenja, ide samostalno u predizbornu kampanju? Očigledno je da Gvozdenović vrijeme, koje bi trebalo da troši u skupštinskim raspravama povodom novonastale situacije, više voli da provodi u ubjeđivanju građana da svoj glas daju DPS-u.

Dok Gvozdenović obilazi Crnu Goru i niko ga u tome ne zaustavlja iako je usput prekršio niz mjera koje je propisalo NKT, premijer Marković u zgradi Vlade okuplja „ugledne ekonomiste“ koji, gle čuda, podržavaju mjere za ublažavanje posledica krize koje je ta ista Vlada usvojila. Sada se u pomoć pozivaju i navodni eksperti sa UDG-a, koji su deklasirali crnogorsku privredu, a debelo svih ovih godina naplaćivali svoje usluge.

Da je Crna Gora zemlja čuda pokazuje i podatak da je skoro tri puta više uhapšenih zbog kršenja propisanih mjera, nego oboljelih od korone. Država koja ima najviše policajaca po glavi stanovnika u Evropi svoje represivno lice potpuno je ogolila na Cvijeti, kada su u stanicu policije privedeni mitropolit Amfilohije i sveštenici koji su ga pratili u vršenju liturgije.

I Savjet za građansku kontrolu rada policije ocijenio je da su u ovom slučaju prekršena prava privedenih, ali to ne znači ništa Veljoviću i Nuhodžiću. Prekršiće i pogaziće oni sva ljudska prava samo da bi se dodvorili šefu režima.

Istovemeno, u postupanju predsjednika danilovgradskog odbora DPS-a koji je boravio u kafani iako je to zabranjeno već mjesec dana, niko ne vidi ništa sporno.

Savjet za građansku kontrolu rada policije utvrdio je i da je stanje u podgoričkoj „betonjerci“ više nego loše, da su dvojica Podgoričana privedena zbog kršenja privremenih mjera dvije noći morali da dijele krevet, dok u brojnim prostorijama nema osvjetljenja, ne rade česme, madraci i ćebad nijesu dovoljno čisti, itd.

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva DPS da prestane sa kršenjem prava građana, crkvenih velikodostojnika i opozicionih političara, i da svu energiju usmjeri na prevazilaženje krize koja je iz temelja uzdrmala naše društvo. Obratite pažnju i na poštovanje fizičke distance i ostalih mjera kada privodite građane i sveštenike, kao i na ispunjavanje osnovnih standarda u pogledu zadržavanja u prostorijama policije, da se ne bi desilo da zbog toga imamo povećan broj slučajeva obolijevanja od virusa.

Za prikupljanje političkih poena i kampanju biće vremena.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.