Категорије
СНП

Vlada zaboravila na budućnost Crne Gore

DODIJELITI JEDNOKRATNU POMOĆ STUDENTIMA

Socijalistička narodna partija nastavlja sa svojim predlozima za ublažavanje socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije virusa korone za sve one kojma je prijeko potrebna pomoć. Pokazali smo našu spremnost da pomognemo i iznijeli niz korisnih sugestija.

Nažalost, očigledno je da Vlada ima preča posla, hapšenja sveštenika naše Mitropolije, kao i vođenje otvorene političke kampanje. U tom pravcu još jednom upozoravamo aktuelnu vlast da bi država morala da radi svoj posao, reaguje brže, kako bi se makar djelimično pomogli oni koji su najviše pogođeni krizom.

U vladinom paketu mjera zaboravljen je veliki broj ljudi. Među onima koji čekaju pomoć su i studenti. Mnogi od njih rade, kako bi finansirali svoje studiranje, a neki od njih čak pomažu i svoje roditelje. Pri svemu tome, ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da ogroman broj njih svoj studentski život vodi plaćajući visoke podstanarske dažbine.

U tom pravcu, predlažemo da se studentima, do kraja akademske godine ne naplaćuju bilo kakva finansijska opterećenja, kao što se moraju osloboditi i plaćanja usluga prevoza u gradu u kojem studiraju. Takođe, zahtijevamo od Vlade da prvim narednim mjerama dodijeli i jednokratnu pomoć svim studentima.

Sigurni smo da u budžetu Crne Gore ima dovoljno novca za ove namjene. U to nas uvjerava i činjenica, koju smo više puta podvukli, da je Vlada mnogo puta oprostila dugove najvećim dužnicima bliskim vlasti, kao što je podržavala neuspješna preduzeća poput Montenegro Erlajnza, koji je samo prošle godine dobio pomoć od čak 155 miliona eura. Ako ima sredstava za takve kompanije i preduzeća, moraju se naći sredstva i za budućnost naše države, koju predstavljaju studenti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.