Категорије
СНП

Elektroprivreda Crne Gore izgleda živi u nekom drugom svijetu

GRAĐANIMA STIGLI ENORMNO VISOKI RAČUNI ZA UTROŠENU STRUJU

Sramotni, enormno visoki računi za električnu energiju ovih dana stižu na adrese naših građana, koji nam se zbog toga svakodnevno javljaju.

Klasični monopolisti u liku Elektroprivrede Crne Gore izgleda žive u nekom drugom svijetu. Građani, koji u doba ovog virusa, nemaju za osnovne životne namirnice, suočili su se sa novim šokom, koji im je ovo preduzeće priredilo. Ne čudi nas da se ovako ponašaju, imajući u vidu da su od strane Vlade Crne Gore zaštićeni kao “bijeli medvjedi”, i da ne žive život običnog građanina koji jedva sastavlja kraj s krajem.

Socijalistička narodna partija je na samom početku krize pozvala na solidarnost i činjenicu da svi skupa podijelimo teret novonastale situacije. U tom pravcu smo predložili da jeftina tarifa duže traje u toku dana, te da računi budu manji, imajući u vidu njeno korišćenje u ovim teškim danima. Podsjetićemo, da smo i prije ovoga plaćali ubjedljivo najskuplju struju u regionu. Poslednji račun je samo kap u prepunoj čaši prevara i bahatosti rukovodećih struktura i onih koji stoje iza ovoga.

SNP izražava otvorenu sumnju da je gospoda iz Elektroprivrede eventualnu donaciju NKT (ako su je uopšte i donirali) naplatili ovakvim sramotnim računima. Ovu pljačku građani teško da mogu više trpjeti, posebno ako uzmemo u obzir hiljade onih koji ostaju bez posla, dok rukovodeći kadar ovog preduzeća ima astronomska primanja od po nekoliko hiljada eura. Je li to solidarnost i humanost koju zagovara Vlada Crne Gore?

Nezaposlenost i siromaštvo su, nažalost, sinonim za našu državu, ali to, izgleda, ovu odnarođenu vlast puno ne dotiče i ne interesuje. SNP smatra da se, osim odlaganja plaćanja računa za vrijeme trajanja krize, mora naći način smanjenja naplate usluga za električnu energiju, minimum za 50 posto.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.