Категорије
СНП

Čelnici SNP-a razgovarali sa ambasadorom Srbije Vladimirom Božovićem

Poboljšati odnose bratskih država

Socijalistička narodna partija (SNP) uvijek je igrala i igraće veliku ulogu u političkom životu Crne Gore, ocijenio je ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović na jučerašnjem sastanku sa čelnicima Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem i Draganom Ivanovićem. Sagovornici su razmijenili mišljenja o situaciji u Crnoj Gori izazvanoj širenjem virusa korona i mjerama koje u tom smislu sprovodi Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT). Oni su se kritički osvrnuli na zadržavanje mitropolita Amfilohija u Centru bezbjednosti Podgorica, ističući da on uživa ogroman ugled ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već u cijelom pravoslavnom svijetu, te da nisu preduzete sve mjere zaštite prema njemu.

– To je naročito važno zato što mitropolit Amfilohije ima preko 82 godine i spada u visokorizičnu grupu potencijalno obeljelih od virusa– navodi se u saopštenju SNP-a.
Sagovornici su pozdravili poziv Mitropolije crnogorsko-primorske građanima da Vaskrs proslave u svojim domovima i da se na taj način ispoštuju mjere NKT-a. U tom smislu, ambasador Božović je pozvao državljane Srbije u Crnoj Gori da se pridržavaju odluke Mitropolije i tako pokažu odgovoran odnos prema situaciji u kojoj se svi nalazimo.
Božović je iskazao spremnost Ambasade Srbije i Vlade Srbije za saradnju sa SNP-om, kao i volju da se razmotre sve inicijative, ideje i predlozi koji će ići u pravcu poboljšanja odnosa između Crne Gore i Srbije.

Joković je ukazao da je Mitropolija, iako se pridržava svih mjera i preporuka NKT-a od početka vanredne situacije, ovih dana predmet napada brojnih funkcionera vlasti.
– Odnosi između dvije bratske države, Crne Gore i Srbije, moraju biti na znatno višem nivou nego što su trenutno. Ekonomska saradnja je dobra, ali i tu postoji prostor za poboljšanje, a vlade dviju država treba u kontinuitetu da rade na tome. Pripadnici srpskog naroda već godinama su diskriminisani od strane aktuelne vlasti, naročito u pogledu zapošljavanja. U tom smislu, procenat Srba zaposlenih u javnoj upravi u odnosu na ukupan broj onih koji si se izjasnili kao Srbi na poslednjem popisu je minoran– saopšteno je nakon sastanka.

Izvor; Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.