Категорије
СНП

SNP je vjerovala da su podjele ostale u prošlosti, ali…

BAHATOST VLASTI JE PREVRŠILA SVAKU MJERU

Socijalistička narodna partija je vjerovala da je izazov borbe sa korona virusom dovoljan da naša država zaboravi na političke i svake druge podjele, te da pozivi i apeli na jedinstvo, solidarnost, ljubav i praštanje podjednako važe za sve.

Nažalost, svjedoci smo da DPS-u ništa nije sveto, da im je i ova pandemija samo poslužila kao bič u rukama za nastavak agresivne politike i obračuna sa političkim neistomišljenicima i našom, crnogorsko-primorskom Mitropolijom.

Duboko smo vjerovali da je DPS hajdučija završena u osvit zore, usvajanjem nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Smatrali smo da su stotine hiljada građana u dostojanstvenim litijama jasan signal da se prestane sa hajkom na našu Crkvu. Umjesto svega toga, svjedoci smo da i najveći hrišćanski praznik služi režimu za nastavak velikih i neoprostivih grešaka. Cvijeti, Vaskrs svuda i svakom dobronamjernom, vjerujećem građaninu u Crnoj Gori služe za širenje ljubavi, međuvjerske i nacionalne sloge. Svima, osim predstavnicima vlasti, koji su svoja djela pokazivali privođenjem najviših crkvenih vjerodostojnika, sveštenika, zatvaranjem hramova, dežuranjem policijskih snaga ispred manastira, i najnovijim privođenjima paroha na saslušanja zbog održavanja liturgija bez vjernika, iako su ispoštovane sve preporuke u vezi sa virusom.

Sa druge strane, nacionalni Javni servis, udarna pesnica režima, je do kraja ogolio svoju suštinu postojanja. Umjesto prenosa Vaskršnje liturgije, kako bi desetine i desetine hiljada vjernika mogle na taj način biti dio njih, “državni servis svih građana” nas je “osvježio” jutarnjim aerobikom, valjda da razmrda usnule funkcionere DPS-a, koji i ovo vanredno stanje koriste za svoje političke promocije i šetnju po Crnoj Gori.

SNP smatra da će ova i ovakva odnarođena vlast vrlo brzo u političku istoriju. Njihova bahatost je prevršila svaku mjeru, još jednom zaboravljajući da oni nisu i neće biti država Crna Gora.

I na samom kraju, još jednom pozivamo naše vjernike da praznik provedu u duhu njegovih poruka mira i tolerancije, u okviru svojih porodica, slušajući glas zdravstvene struke, glas svoje crkve i svog razuma. Ostanimo kod kuće, a kad pobijedimo virus na red će doći litije i neke nove pobjede, na dobro čitave Crne Gore i njenih građana.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.