Категорије
Актуелно

Udruženje Vasojevića zatražilo od Vlade i lokalne uprave da se odustane od planirane izgradnje kasarne Vojske CG u Andrijevici

-Crnogorski zvaničnici su ranije saopštavali da će benefite od izgradnje kasarne u Andrijevici osjetiti svi, naročito u oblasti unapređenja sistema zaštite i pomoći usled vanrednih situacija. Da se radilo o praznoj priči, pokazuje i trenutna situacija u kojoj vodeće sile NATO-a ne mogu da pomognu ni same sebi, a kamoli Crnoj Gori. Jasno je da se pomenuta kasarna gradi kako bi Amerika i druge sile, našim novcem, ostvarile svoje strateške ciljeve, koji podrazumijevaju i pretvaranje beranskog aerodroma u NATO bazu. Zato tražimo da se odustane od ovakvog nauma i da se planirana sredstva usmjere u oživljavanje privrede u Andrijevici, jačanje naših sela i otvaranje novih radnih mjesta. Ukoliko se jakim mjerama podrške ne zaustavi iseljavanje naroda, onda će NATO i njegovi sledbenici pretvoriti Andrijevicu u rezervat gdje će strani plaćenici postati većinsko stanovništvo – poručili su iz Udruženja Vasojevića.

Iz Udruženja Vasojevića ističu da bi ulaganjem 15 miliona eura moglo da se oformi mnoštvo proizvodnih i turističkih subjekata koji bi dali šansu za otvaranje najmanje hiljadu radnih mjesta u privredi.

-Pitamo se da li je za Andrijevicu korisnije da ima hiljadu radnika u privredi ili 150 vojnika koji će plate dobijati iz državne kase? Svako razuman će kazati da novac, umjesto za izgradnju kasarne, treba usmjeriti u zbrinjavanje velikog broja nezaposlenih u Andrijevici. To jedino neće da shvate nosioci aktuelnog režima u Crnoj Gori koji su izvršili svojevrsnu okupaciju Vasojevića i omogućili tajkunima da, uz zatvaranje fabrika, uzmu naše šume i vode i sva druga prirodna bogastva – istakli su iz Udruženja Vasojevića.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.