Категорије
Друштво

Ekološki pokret „Ozon” danas je uputio dopis predsjedniku Opštine Nikšić

Zbog povećanog broja pasa lutalica, ali i zbog šteta koju prave mještanima naselja Ozrinići i Gvozdenice, Ekološki pokret „Ozon” danas je uputio dopis predsjedniku Opštine Nikšić Veselinu Grboviću.

Iz „Ozona” traže da prvi čovjek grada napokon preduzme odgovarajuće mjere, kako bi se taj problem hitno riješio, jer napuštene životinje skoro svakodnevno u pomenutim naseljima mještanima napadaju stoku i živinu. Prije nekoliko dana u Ozrinićima su psi lutalice stočaru Zlatku Nikoliću zaklali četvoro jagnjadi, a iz „Ozona” navode da su još jednom žitelju tog naselja poklali živinu.

-Imajući u vidu kriznu situaciju izazvanu virusom korona, očekivali smo da će lokalna samouprava na čijem ste čelu prepoznati da će, usled nedostatka hrane zbog smanjenih aktivnosti na divljim deponijama, kao logična posledica doći do agresivnijeg ponašanja ionako agresivnih napuštenih pasa koji na tom prostoru stalno predstavljaju opasnost za porodice koje se bave stočarstvom i poljoprivredom, naveo je direktor „Ozona” Aleksandar Perović u dopisu upućenom Grboviću.

Iz „Ozona” traže da Grbović hitno građanima Nikšića omogući bezbjednu životnu sredinu, kao i život bez straha od napada čopora napuštenih i agresivnih pasa. Građanima koji su pretpjeli štetu neophodno je omogućiti elektronski komunikacioni kanal sa lokalnom samoupravom, kako bi se ispoštovale mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i da bi se mogli procesuirati svi relevantni dokazi i pružiti potrebne informacije radi pravednog obeštećenja.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.