Категорије
Актуелно

Секретарка за локалну самоуправу Општине ХН Весна Самарџић

СА ПОСЕБНОМ ПАЖЊОМ БРИНЕМО О СТАРИМА

Секретаријат за локалну самоуправу повећено и одговорно спроводи активности око његе старих лица у времену пандемије корона вируса. Наше вриједне геронто домаћице свакодневно воде рачуна, обилазе и на располагању су онима којима је помоћ најпотребнија – око 80 корисника геронто програма.

-Овај посао са задовољством обављамо, што ћемо наставити и убудуће. Најважније нам је да стари људи знају да нису напуштени, већ напротив – да смо у сваком тренутку ту за њих и њихове потребе, истакла је секретарка за локалну самоуправу Општине Херцег Нови Весна Самарџић.

С обзиром да су људи старије доби најугроженија категорија становништва, геронто домаћице су од великог значаја и драгоцјена подршка у овом времену пандемије. Уз поштовање препорука и мјера заштите, корисници се обилазе редовно и по потреби. Пружају им се услуге у набавци намирница и лијекова који су редовна терапија од изабраног љекара, плаћање рачуна, и психо-социјална подршка која је неопходна и увијек добродошла, а посебно сада због пандемије.

-Kорисницима који су угрожени, у смислу тежег материјалног положаја, обезбједили смо одговарајуће пакете основних животних намирница преко Црвеног крста, па овом приликом желим да искажем јако добру сарадњу, те да посебну захвалност упутим волонтерима који су прави јунаци нашег града, поручила је секретарка Самарџић.

Izvor: https://www.rthn.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares