Категорије
Актуелно

Posjeta ambasadora Srbije opštini Plužine

JAČATI BRATSKE ODNOSE: SRBIJA SPREMNA DA INVESTIRA U SPORTSKU HALU

Predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić sa saradnicima primio je danas u prvu zvaničnu radnu posjetu novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori NJ.E. gospodina dr Vladimira Božovića.

Tom prilikom predstavnici opštine Plužine upoznali su ambasadora Vladimira Božovića sa potencijalima i mogućnostima koji će biti definisani u Strategiji razvoja opštine Plužine koja je u završnoj fazi izrade. Tom Strategijom biće definisani razvojni projekti koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života svih građana Opštine, kao i zaustavljanje iseljavanja stanovništva kao najvećeg problema, a time i dalji razvoj same Opštine. Kao najznačajnije istakli su potencijale u oblasti poljoprivrede, turizma i drvne industrije.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori NJ.E. dr Vladimir Božović se zahvalio na prijemu i istakao da je izabrao da opština Plužine bude prva crnogorska opština koju će zvanično posjetiti, da bi time u ime države Srbije i njene Ambasade u Crnoj Gori iskazao poštovanje prema Opštini koja je na zadnjem popisu procentualno imala najviše stanovnika koji su se izjasnili kao Srbi, kao i najveći broj onih koji govore srpskim jezikom. Ambasador Božović je prenio spremnost Republike Srbije i poruku predsjednika Aleksandra Vučića da je Srbija spremna da investira i učestvuje u izgradnju sportske hale u Plužinama koja nedostaje, koju će zajednički koristiti svi stanovnici Opštine kako god se izjašnjavali. Takođe, dogovorena je buduća saradnja u pogledu realizacije projekata koji će biti realizovani na osnovu Strategije Opštine te zamolio da se pripremi Studija sa konkretnim podacima koji će poslužiti u realizaciji tih projekata.

Predsjednik opštine Plužine gospodin Bajagić je izrazio zahvalnost na posjeti Ambasadora Srbije u Crnoj Gori Plužinama, kao i činjenici da je izabrao Plužine za prvu zvaničnu posjetu neke opštine u Crnoj Gori, posebno ističući da mu je drago da su Plužine u nečemu prve. Takođe je istakao značaj saradnje sa gradovima pobratimima Kraljevom i Ivanjicom, kao i potrebu većeg promovisanja raftinga na Tari kao nadaleko čuvene turističke atrakcije i krstarenja Pivskim jezerom, te obilaska Parka prirode „Piva“ kao prvog parka prirode u Crnoj Gori.

Predstavnici Opštine su upoznali ambasadora Božovića i sa svim problemima sa kojima se suočavaju u komunikaciji sa Vladom Crne Gore s obzirom na činjenicu da su opoziciona opština od 1998. godine, odnosno da vladajuća DPS partija na državnom nivou nikada nije bila ni blizu osvajanja lokalne vlasti. Ta činjenica je, nažalost, korišćena za neadekvatan odnos državne vlasti prema opštini Plužine.

Sagovornici su se složili da sva buduća saradnja i dogovori budu u skladu sa zakonima Crne Gore i u dogovoru sa Vladom Crne Gore, a u interesu građana Plužina.

Sastanku se prisustvovali Petar Mitrić, predsjednik Skupštine opstine Plužine, Vladimir Joković, predsjednik SNP CG, Vladimir Knežević, glavni administrator i Slobodan Delić, direktor Parka prirode „Piva“.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.