Категорије
Актуелно

Подијељена помоћ за 800 пољопривредних произвођача

Општина Беране је посредством  Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду спровела акцију бесплатне додјеле сјеменског кромпира и сјеменског лука као помоћ за 800 пољопривредних произвођача са територије наше општине.

„Сходно тренутној ситуацији у којој се налазимо, извршена је набавка и подијељено је 20 тона сјеменског кромпира сорте – Агриа  и 1,6 тона сјеменског лука сорте Stuttgarter – Холандски жути, које смо подијелили сходно списковима које су нам доставили предсједници мјесних заједница. Набавка је извршена из разлога што се на територији општини Беране велики дио становништа бави пољопривредом и немају других извора прихода“, казао је секретар за пољопривреду, туризам и водопривреду Божо Премовић.

По његовим ријечима на овај начин је Општина Беране, у оквиру својих мјера, помогла локалном становништву које је донијела у вези са појавом новог коранавируса.

„Додјела сјеменског кромпира и сјеменског лука је стимулација и од изузетног је значаја за даље несметано обављање пољопривредних активности и екзистенцију пољопривредних домаћинстава и локалне заједнице уопште услед новонастале ситуације појавом ковид-19“, закључио је Премовић.

Izvor; https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.