Категорије
СНП

Država da obezbijedi besplatne maske građanima!

Svjedoci smo da Crna Gora prolazi kroz jedan od svojih težih perioda. Ekonomska, zdravstvena, socijalna i svaka druga kriza sve više ostavljaju posljedice, dok NKT nastavlja da nas zbunjuje svojim preporukama, a i naredbama. Valja podsjetiti da je u doba najveće zaraze, tačnije 28.marta, bila preporuka od NKT-a da se maske ne preporučuju zdravim osobama, uz konstataciju da ne postoje validni dokazi da nas maska štiti od infekcije, da bismo juče dobili naređenje da je nošenje maski obavezno.

Vjerovatno ih ne dotiče činjenica da građani nemaju novca za osnovne životne potrebe. Hiljade njih su ostali bez posla, cijene namirnica rastu, a elektroprivreda pljačkaškim računima samo otežava ionako teško preživljavanje običnog građanina. Vjerovatno ljudi iz DPS-a, odnosno NKT-a, i ne znaju da je maske nemoguće kupiti, čak ni one „besplatne“ od 50 centi ili euro u privatnim apotekama. Oni srećnici koji ih i kupe ili se snađu, koriste ih višekratno, iako su iste za jednokratnu upotrebu.

Gospodo iz NKT-a, odnosno vlasti, znate li da su narod i javnost sluđeni, što od straha od samog virusa, od toga kako će preživjeti, hoće li ostati bez posla, što od novih sankcija i mjera koje vlast priprema? Uozbiljite se, makar i poslije dva mjeseca ove mučne borbe. Obavezni ste da nađete način i obezbijedite građanima besplatno dobijanje maski!

Pozivamo vas da to u najhitnijem roku i učinite. Pored strujnog udara, ovo bi bio još jedan udar na kućni budžet, koji građani ne mogu da istrpe! Ako je obaveza nošenje maski, država je obavezna i da ih obezbijedi za sve građane!

Medijski centar SNP CG

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.