Категорије
Актуелно

Damjanović: Skupština je u tekućem sazivu apsolutno marginalizovana i bez nadzorne i kontrolne funkcije

Bivši predsjednik Odbora za ekonomiju, šef Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović smatra da nije potrebno da iz Brisela ukazuju ono što svaki građanin vidi, “da je Skupština u tekućem sazivu apsolutno marginalizovana i bez nadzorne i kontrolne funkcije”.

“Od nekadašnje parlamentarne diktature došlo se do parlamentarne karikature. O tome ne svjedoče samo brojke ozbiljnih kontrolnih saslušanja koje su mizerne, ili činjenica da tokom ovog saziva nije bilo niti jedne parlamentarne istrage, već i suspenzija poslovničkih i poslaničkih prava opozicije da se uredno predložena akta nađu na dnevnom redu. Formalizovano je otimanje davno uspostavljenih kontrolnih mehanizama budžetskog nadzora, kao i kontrole trošenja skupštinskog novca, kroz obesmišljavanje nadležnog odbora i otimačinom od strane parlamentarne većine. Farsa sa tzv. odborom za reformu izbornog zakonodavstva pokazala je pravo stanje u Skupstini”, kazao je Damjanović.

Dodaje da je došlo i od politizacije dijela skupštinske službe, odbori u kojem ne učestvuje najveći dio opozicije samo su slika obesmišljavanja parlamenta tokom ove 3 i po godine, a činjenica da se Skupština, tokom ovog saziva nikad nije pozabavila kontrolom veoma problematične investicije auto puta govori sama za sebe.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.