Категорије
СНП

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković za DAN

Pomoć za sve, a ne samo za birače vlasti

To što je Demokratska partija socijalista (DPS) u Skupštini mimo volje opozicije izmijenila Zakon o finansiranju političkih subjekata i izborne kampanje, pa se sada i u izbornoj godini iz budžetske rezerve može dodjeljivati socijalna pomoć nije ništa novo i do sad neviđeno od vladajuće partije, s obzirom da je njima samo jedno važno – pobjeda na izborima, koju ne mogu nikako ostvariti osim kupovinom, ocijenio je Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP).

On je u izjavi za „Dan“ kazao da je posebno loše što sve to rade koristeći kriznu situaciju izazvanu virusom korona.

– Mi u SNP-u mislimo da davanje socijalne pomoći u izbornoj godini ne može biti ništa drugo do izborna kampanja, koja u najvećem stepenu znači kupovinu izbora. Jedini način da se daje socijalna pomoć u izbornoj godini a da to bude prihvatljivo za sve bio bi da je prethodno formirana neka komisija koja bi to pratila, a koju bi činio isti broj predstavnika vlasti i opozicije, da bi se znalo da ta pomoć ide zaista onome kome je potrebna. Ovu vanrednu situaciju ne bi trebalo koristiti da ta pomoć ode u ruke onih kojima ona i nije toliko potrebna, a da su diskriminisani oni kojima je pomoć možda potrebnija, ali ne glasaju za vladajuću partiju, pa je ne mogu ni dobiti – rekao je Joković.

On smatra da nema tog zakona koji DPS neće usvojiti ako zna da će mu to donijeti makar jedan glas više na izborima, „a da ne pričam šta bi uradili za jedan ili dva mandata“.

– Da su htjeli, mogli su predložiti ko i na koji način može dodjeljivati tu socijalnu pomoć, da se to dodjeljuje po opštinama ili mjesnim zajednicama, gdje ljudi najviše i najbolje znaju kome je ta pomoć najpotrebnija. Ovako, sa pravom možemo očekivati da će to biti dodijeljeno u najvećoj mjeri članovima i glasačima vladajuće partije. Na taj način, DPS i njegovi sateliti žele da opet izigraju istinsku volju biračkog tijela Crne Gore i da na jedan netransparentan i nefer način dođu do nove pobjede na izborima– zaključio je Joković.


Država nije vlast ili opozicija, država smo svi mi
Predsjednik SNP-a savjetuje svim građanima koji su istinski ugroženi da uzmu ovu pomoć, ali naglašava da za to ni u kom slučaju ne treba da zahvaljuju ni Vladi ni vlasti.

– To nije njihova pomoć, to je novac svih nas – građana. Država nije vlast, nego smo država svi mi – i vlast i opozicija. Mogli su da na jednostavan način izmijene zakon, da ne bude nikakvih sumnji u njihov rad, a ovako mi iz opozicije sa punim pravom možemo da kažemo da je na pomolu kupovina glasova i predizborna kampanja vladajuće partije – rekao je Joković.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.