Категорије
СНП

Predsjednik SNP CG Joković govorio je za „Vijesti“ o aktuelnoj društveno- političkoj situaciji

ODLUKA O BOJKOTU IZBORA IMALA BI SVRHU SAMO AKO JE DONESE CIJELA OPOZICIJA

1. Da li vas brine što je DPS krenuo u kampanju i pri tome koristi sve državne resurse?

Već dvadeset i dvije godine SNP brine sve sto radi aktuelna vlast u Crnoj Gori. Brine nas ekonomska, bezbjednosna, medijska, socijalna i svaka druga, a posebno moralna stvarnost Crne Gore. U ovakvoj situaciji koristiti državne resurse i samo svojim biračima dijeliti pomoć zaslužuje samo prezir. Voditi perfidnu prikrivenu kampanju kad se pola građana bori za parče hljeba, a skoro cijeli svijet je u karantinu, može samo DPS.
Sva njihova politika svih ovih godina svodi se na jedno – još jedan mandat po svaku cijenu. Prosto rečeno, oni kupuju svoje dosadašnje birače jer vide da im i oni okreću leđa. Potrebna je pomoć mnogim našim građanima i treba formirati komisiju za dodjelu državne pomoći na paritetnoj osnovi vlasti i opozicije i omogućiti da se odluke donose konsenzusom.

2. Razmišljate li o bojkotu izbora i smatrate li da opozicija treba da zauzme zajednički stav oko toga?

Naravno, ako se bude nastavilo sa ovim i sličnim manipulacijama treba uzeti u obzir i bojkot izbora. To je naročito potrebno jer znamo da nije donesen fer izborni zakon i da je većina institucija koje odlučuju o izborima u v.d. stanju. Ići na još jedne namještene izbore bez mogućnosti eliminisanja nepravilnosti je besmisleno. Eventualna odluka o bojkotu imala bi svrhu samo ako je donesu jedinstveno sve opozicione partije.

3. Kako komentarišete preporuke iz EU da ne treba bojkotovati izbore?

Znajući da nijedna država u EU ne bi imala sadašnju vlast da je tamo kojim slučajem ikad na vlasti bio ili organizovao izbore DPS, najpametnije je to ne komentarisati, nego pozvati EU da pomogne da imamo izborni proces makar malo sličan njihovom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.