Категорије
СНП

Vlast prvo da krene od sebe

Za „Vijesti“ smo dali mišljenje o predlogu premijera Markovića da se smanje izdvajanja za političke stranke i da se usmjere na povećanje zarada u zdravstvu

SNP CG pita Demokratsku partiju socijalista koji su njeni stvarni prioriteti? Da li je to istinsko ozdravljenje Crne Gore i njena uspostava na principima solidarnosti, jednakosti i ravnopravnosti ili nastavak vaše pohare?

Koliko iskreno misle o medicinskim radnicima pokazali su nedavno kada su odbili da se predlog zakona o povećanju njihovih zarada uopšte uvrsti u dnevni red sjednice Skupštine Crne Gore.

Potrebno je podsjetiti na brojne afere DPS-a koje ih prate svih ovih godina, od „Snimka“, preko „Koverte“ do „Stanova“, kojima su kupovani glasovi i obezbjeđivani lojalni partijski funkcioneri. Kao što je bilo novca za stotine funkcionera, sigurno ga ima i za zdravstvene radnike.

Dakle, oporezivanje tajkuna, prestanak spašavanja propalih preduzeća koja samo gomilaju poreski dug, smanjivanje bezobrazno visokih plata poput one koju prima direktorica „Plantaža“, prestanak zloupotrebe državnih resursa u partijske i izborne svrhe, rasprodaja skupih automobila koji čine vozni park brojnih crnogorskih institucija, prestanak favorizovanja pojedinaca i kompanija bliskih vlasti, eliminisanje crnih fondova, su načini za obezbjeđenje povećanja zarada našim ljekarima i medicinskim sestrama koji su tako mnogo učinili za nas tokom trajanja pandemije.

Tek kada sve to bude urađeno, može se razgovarati i o drugim načinima za prikupljanje sredstava koja bi služila poboljšanju položaja zdravstvenih radnika.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.