Категорије
СНП

Vlast „zaboravila“da smanji plate rukovodiocima javnih preduzeća

Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje bahatost i osionost predstavnika aktuelne vlasti, oličene u bezobrazno visokim primanjima rukovodilaca u javnim preduzećima. Najgore od svega je što vlast ćuti i ne namjerava da donese dugoročna rješenja u vezi sa astronomsko visokim platama, koji izazivaju ogorčenje javnosti i običnog građanina.

Na naslovnim stranama crnogorskih medija već danima osviću članci koji ukazuju da je sramotno, i da nije ni ljudski ni pošteno, da direktorica “Plantaža” ima platu od 7.300 eura, direktor “Montenegroerlajnz”-a 3.600, direktori saobraćajnih preduzeća između 2.500 i 4.000, a prvi čovjek Elektroprivrede Crne Gore preko 3.000 eura. Posebno je ovo sramotno ako uzmemo u obzir činjenicu da je samo u doba korona virusa, po zvaničnim podacima, dodatno izgubilo posao preko 5.000 radnika. Pomenuti direktori, uz astronomske plate imaju i skupocjene automobile, a imovina im se procjenjuje na stotine hiljade eura. Sve se ovo događa u državi u kojoj pošteni ljudi vrijedno rade da zarade plate, kojima ne mogu pokriti ni najosnovnije životne potrebe.

Sa druge strane, neodgovorna vlast ne nudi nijedno novo rješenje za sve veće socio- ekonomske probleme, već traži izlazak iz krize u novom zaduživanju. Na taj način doveli su Crnu Goru na korak od bankrota, dodatno tovareći dugove na teret običnog građanina.

SNP je više puta ukazivala da je jedno od rješenja ograničavanje plata koje su i do petnaest puta veće od prosječnih. Sramota je da se jedni bogate, a da narod jedva sastavlja kraj s krajem. Građani ne smiju više biti taoci politike aktuelne vlasti. Samo promjena autokratskog režima donosi boljitak našoj državi. SNP će, sigurni smo, biti dio nove, poštenije vlasti u Crnoj Gori.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.